2016-03-19 21:24:45

Plodovi zemlje i mora kao važan faktor prehrane

Priroda nam nudi niz pogodnosti od relaksacije do prehrane, međutim zbog  ubrzanog tempa života i privrženosti  lažnim ukusima često zanemarujemo  ono što nam priroda nudi, a težimo lošim navikama i teškoj  nezdravoj prehrani. Kako bi pokazali upravo suprotno, učenici 3.D razreda kuhari, konobari i slastičari su prikupili različite plodove mora, a na putu prema prirodnim ljepotama Kočja  nabrali su  desetak vrsta samolikog bilja (parapači) sa kojima su se detaljno upoznali, te ih naposljetku skuhali na otvorenoj vatri. Od plodova mora učenici su pripremali peku od hobotnice i sipa te pekli ribu na ražnju. Savladavajući tehnike gotovljenja hrane u prirodi učenici su se upoznali sa sastavom i prehrambenom vrijednošću pripremljene hrane, koja je osim kriterija zdrave prehrane zadovoljila i ukuse svakog nepca. Uz sportske aktivnosti i zdravu i ukusnu hranu dan je priveden kraju. Učenike su pratili i educirali nastavnici Lovre Jurić i Ante Skokandić.


Srednja škola Korčula